Oud papier

De ouders van onze school halen al vele jaren papier op, omdat dat een belangrijke bron van inkomsten vormde, waarmee extra activiteiten voor de kinderen gedaan konden worden.

Het papier werd opgehaald met medewerking van Huthamaki te Staphorst, die al jarenlang de perskraakwagens voor ons leverde. Helaas is er onlangs een grote brand bij dit bedrijf geweest, waarbij alles verloren is gegaan. Het bedrijf huurt sindsdien de perskraakwagens bij een ander bedrijf in.

Huthamaki heeft te kennen gegeven dat ze per 2020 deze huurkosten moeten doorberekenen. Hierdoor gaan de kosten dusdanig omhoog en is de opbrengst van het oud papier zo laag dat er geld bijbetaald moet worden om het oud papier in te kunnen zamelen.

Momenteel werken we samen met van den Hende en zij halen met ons het oud papier op. Daarnaast krijgen we subsidie van de gemeente. We zijn blij dat we weer oud papier kunnen ophalen en dat doen we op de volgende dagen; 25 januari 2021, 22 februari 2021, 22 maart 2021. 26 april 2021, 31 mei 2021, 28 juni 2021