Oud papier

De ouders van onze school halen al vele jaren papier op, omdat dat een belangrijke bron van inkomsten vormde, waarmee extra activiteiten voor de kinderen gedaan konden worden.

Het papier werd opgehaald met medewerking van Huthamaki te Staphorst, die al jarenlang de perskraakwagens voor ons leverde. Helaas is er onlangs een grote brand bij dit bedrijf geweest, waarbij alles verloren is gegaan. Het bedrijf huurt sindsdien de perskraakwagens bij een ander bedrijf in.

Huthamaki heeft te kennen gegeven dat ze per 2020 deze huurkosten moeten doorberekenen. Hierdoor gaan de kosten dusdanig omhoog en is de opbrengst van het oud papier zo laag dat er geld bijbetaald moet worden om het oud papier in te kunnen zamelen.

In de gemeenteraad zijn vragen gesteld hierover maar het zal nog wel even duren voor de gemeente en ROVA met elkaar om tafel zitten en er een mogelijke oplossing komt. We wachten af.

Het advies van de gemeente is het oud papier zelf naar het afvalbrengstation te brengen. In de omliggende dorpen wordt het papier wel opgehaald behalve Wapserveen, zij hebben hetzelfde probleem.