________________________________________________________________________

De volgende OUD PAPIER AKTIE is op:
Maandag 24 april 2023

Graag vanaf 17.30 uur aan de weg zetten.

Volgende oud papier acties zijn op:

Maandag 5 juni

Maandag 3 juli

_________________________________________________________________

Onze leerlingenraad 

Zoë Molenkamp (3),

Yvenn Bevers (4),

Lisa Mulder (5), 

Mila Molenkamp (6),

Wouter van Voorst (7)

Sam Ruijter (8) 

 

____________________________________________________________________

Lente

De lente is in aantocht. In de kleutergroep wordt op een speelse wijze de letter “l” aangeboden. Kinderen mogen allerlei voorwerpen, plaatjes en spullen verzamelen die beginnen met de letter “l” .

 

Streetwise

Op school namen we deel aan ANWB Streetwise, een praktisch verkeerseducatieprogramma waarbij alle groepen les kregen over de gevaren binnen het verkeer. Voor elke groep was er een ander programma. Zo was er Toet Toet in de het speellokaal bij de kleuters.
Kinderen leerden alles over verkeersgeluiden, het dragen van een fietshelm , van een gordel en autostoel. Hoe ga je oversteken en waar moet je opletten. Ze hebben dit allemaal goed geoefend.

De kinderen leerden te fietsen met een helm en ze moesten over een parcours fietsen. Daarbij wel stoppen voor een rood licht en een zebrapad.

Zelf ervaren, hoe belangrijk het dragen van een gordel is 
Het leukste was natuurlijk om zelf in een auto te zitten en te leren waarom je een gordel om moet. Er werd flink geremd en dan is het niet goed om de gordel onder je arm te doen of achter je rug. Dan werkt de gordel niet. Met veel plezier mochten de leerlingen dit zelf meemaken in een kleine auto.

       

Leerlingenraad kiest wensen 

Tijdens de kerstmarkt werden er wensen in de boom gehangen. De leerlingenraad hebben 2 dames kunnen verrassen met een kerstpakket. De wensen zijn door de leerlingenraad zorgvuldig gelezen en uit alle kaartjes zijn er 3 gekozen. Wolly Ottens kreeg een kerstpakket omdat ze op haar leeftijd nog erg veel vrijwilligerswerk doet. Henriette Stevens kreeg een kerstpakket voor haar werk in de zorg en dan studeert ze er ook nog bij. De schoolschoonmaakster verdiende ook een pakket omdat zij zorgt voor een schone en frisse school. De leerlingenraad verdient een compliment voor deze mooie actie in het kader van burgerschap.

U bedankt voor het meegeven van allerlei spulletjes en het invullen van de kaartjes.

 

Onze school heeft een leerlingenraad. In een leerlingenraad zitten enthousiaste leerlingen van alle leerjaren die aan het begin van ieder schooljaar zijn gekozen. Samen zetten zij zich in om het alle leerlingen naar de zin te maken op school.

Deelnemen aan een leerlingenraad is leerzaam. De leerlingenraad is er om mee te denken, praten, overleggen, beslissen over wat er op school en in de klas gebeurt. Hun stem wordt gehoord!

De leerlingenraad vergadert met de directeur. De kinderen komen uit de groepen 3 t/m 8.  De eerste actie van de raad is de wensboom bij de Kerstmarkt. Twee wensen worden getrokken en deze mensen krijgen een kerstpakket van de leerlingenraad. De leerlingenraad is ook betrokken bij de besteding van de opbrengst van de kerstmarkt. Zij nemen daarin alle kinderen mee door bijv. een ideeënbus te gebruiken. 

 

Samen met IVN en Landschapsbeheer Drenthe is ons plein bij-vriendelijk gemaakt

Landschapsbeheer Drenthe heeft ons hierbij geholpen. Ze gaven advies en stelden o.a. 1000 euro beschikbaar om het een en ander te realiseren (o.a. fruitbomen en vaste bijvriendelijke planten, insectenhotel opknappen enz.) We konden gereedschap gebruiken en we kregen 1 dagdeel hulp.  Het onderhoud  is nu voor de school. Samen met Mart en Rosanne  van Landschapsbeheer en wethouder Henk Doeven van gemeente Westerveld hebben de kinderen het plein bij-vriendelijk  ingericht. Het was een leuke, actieve werkdag!

🍂 De leerlingen van groep 1 en 2 gingen samen met wethouder Henk Doeven op pad. Samen vulden zij een groot insectenhotel en speurden het schoolplein af om geschikt materiaal, zoals takjes en blaadjes, te vinden. Eén van de leerlingen vertelt enthousiast: ‘Ik vind dit zó leuk, dit ga ik thuis ook maken en dan krijg ik thuis ook allemaal beestjes!’

 

 

Afscheid Pieter
We bedanken Pieter voor zijn jarenlange inzet en verzorging van de schoolmoestuin.
Pieter kreeg een bankje en een hazelnootboom.

 

Fietscontrole
Het wordt weer vroeg donker en de wegen worden weer gladder. De kans op ongelukken met fietsers wordt hierdoor weer groter. Belangrijk is, dat leerlingen met een veilige fiets naar school komen en weer op een veilige manier naar huis.
Tijdens de fietscontrole dag komen leerlingen op de fiets naar school. Alle fietsen worden aan de hand van een checklist op veiligheid gecontroleerd.
Geschiedenis
Voor geschiedenis zijn we bezig geweest met het onderzoeken naar Eise Eisinga. Waar is hij zo bekend van? Wat is een planetarium? Hoe ziet ons zonnestelsel eruit?
We hebben het zonnestelsel nagetekend en de volgende keer gaan we die nabouwen.

___  ____________________________________________________________________________________________


HEERLIJK buiten spelen

Ons plein plein biedt bescherming, maar geeft ook ruimte om kinderen te laten ontdekken ….

Spelen, leren, bewegen, ontdekken en tot rust komen.

__________________________________________________________________________________________

Werken in Ateliers

Hier hebben de kinderen keuze uit een aanbod van activiteiten.

Bij deze activiteiten ligt de klemtoon op het doen, het handelen, het actief bezig zijn.

___________________________________________________________________________

Leerlingen van Oosterveldschool in Uffelte lopen dik bedrag bij elkaar voor CliniClowns

De sponsorloop van de Oosterveldschool in Uffelte, om geld op de te halen voor de CliniClowns, heeft een bedrag van 2413 euro opgeleverd. De leerlingenraad had het doel gekozen en de sponsorloop georganiseerd, in samenwerking met de Ouderraad.

___________________________________________________________________________

Koningsspelen 

Koningsspelen 2022 was zeer geslaagd. Terwijl het ‘oranje zonnetje’ scheen, werd een druk programma afgewerkt. Met o.a. een escaperoom op het korfbalveld, probeer de verschillende raadsels op te lossen met je groepje om erachter te komen wie de dader is. Een vlaggenroof, de vlag verstoppen en die van het andere team zoeken. Mede dankzij de hulp van ouders, de inzet van de kinderen en leerkrachten is het weer een gezellige en sportieve dag geworden!

_________________________________________________________________________

Aktie voor Oekraïne 

Geweldig hoeveel lege flessen er zijn verzameld door de leerlingen. Een mooie bijdrage voor Oekraïne.

_________________________________________________________________________

Lente in school! 


Natuurbeleving

__________________________________________________________________

Samen lezen

   

Plastic soep project


Tijdens de workshop ‘Onderwaterwereld’ zijn er prachtige resultaten behaald.

_____________________________________________________________________

EGELTJE gevonden

“Oh kom eens kijken”, riepen kinderen enthousiast.

Er werd een egeltje gevonden in de bosjes op het schoolplein. Het egeltje werd zorgvuldig door een medewerker van de dierenambulance meegenomen.

————————————————————————————————————————–

LEERLINGENRAAD 

Onze school heeft een leerlingenraad. In deze raad zitten enthousiaste leerlingen van alle leerjaren die aan het begin van ieder schooljaar zijn gekozen. Samen zetten zij zich in om het alle leerlingen naar de zin te maken op school.

Deelnemen aan een leerlingenraad is leerzaam. De raad is er om mee te denken, praten, overleggen, beslissen over wat er op school en in de klas gebeurt. Hun stem wordt gehoord!


Projekt PADDENSTOELEN

HERFST geeft prachtige kleuren, kleuren en geuren, verwondering, aanschouwen en ontdekken….

Actief zij de kinderen bezig in het bos!

Zien ze mooie paddenstoelen?


HERFST, herfst…..

Wat heb je te koop? 1000 kilo blaadjes op een hoop……

Knutselen over de herfst.


Samen LEZEN

Lezen is fijn, fijn en verrijkend, leren van elkaar, luisteren naar elkaar, jong en oud samen…..

Lees verder

 

 

BUITENLESDAG

Samen leren,

leren en ontdekken,

ontdekken en ervaren,

ervaren en beleven………

 

 

 

 

Lees verder
woensdag 30 september 2020

SCHOOLKRANT Oosterveldschool in ‘nieuw jasje’….


De schoolkrant is in een ‘nieuw jasje’ gestoken. TROTS zijn wij op de nieuwe schoolkrant, we hebben een prachtige glossy krant kunnen uitbrengen!
________________________________________________________________________________________________________
De kinderen werden vanmorgen verrast door juf Lydie uit 1900. Deze juf kan echt ouderwets een zandtapijt strooien.

Lees verder
woensdag 30 september 2020

Oud papier wordt weer opgehaald!

Noteert u vast de volgende data;

Maandag 25 januari 2021, Maandag 22 februari 2021, Maandag 22 maart 2021, Maandag 31 mei 2021, Maandag 28 juni 2021

Lees verder

De Oosterveldschool is een Kanjerschool. Al jaren geeft het team via de ‘Kanjertraining’ sociale en emotionele ontwikkeling. Een zeer bekende methodiek die een beroep doet op actief burgerschap. Onlangs is de poster vernieuwd!!!!

Lees verder