'Welbevinden en betrokkenheid'
Ontdekkend leren!
Natuurlijk spelen!
'Leren met elkaar'
'op onderzoek...'
'Leren van elkaar'


Groep 1 en 2

Leerkrachten:

Juf Lydie Bolhuis is op maandag en donderdag in de groep.

Juf Liseth Siemons is op dinsdag, woensdag en vrijdag in de groep.

 

Onderwijsinhoudelijke zaken:

Wij werken in groep 1 en 2 niet met een methode.  Onze visie is dat jonge kinderen leren door te spelen, op deze manier geven ze betekenis aan de wereld. Leren ze problemen op te lossen en worden taalvaardiger. Spelen is van groot belang voor de ontwikkeling van een kind. Spelen is zelfs net zo belangrijk als rekenen, lezen en schrijven. Spelen wordt vaak gezien als iets wat kinderen bezighoudt, waar ze zich mee vermaken. Maar spelen is voor kinderen onmisbaar bij het ontwikkelen van sociale, emotionele ontwikkeling maar ook voor intellectuele en taalkundige vaardigheden.

Wij werken thematisch, elke 3 a 4 weken starten we met een nieuw thema. In het thema verwerken wij de doelen en vaardigheden die kinderen in groep  1-2 aangeboden moeten krijgen. Wij houden u op de hoogte van elk nieuw thema. Aan elk thema is ook een letter verbonden. De kinderen mogen dan spullen van thuis meenemen.

U kunt meer lezen in de informatiebrief of u komt zelf kijken!

 

 

Woensdag 5 april was de buitenlesdag.  De kinderen hebben buiten rekenspelletjes gedaan en lekker met constructiemateriaal gespeeld!

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ga terug naar de vorige pagina